Predstavujeme – Otfried Preussler: Krabat

Krabat

Majstrovsky vyrozprávaný príbeh o magickom zápase o ľudskú slobodu vyšiel v týchto dňoch prvýkrát v slovenskom jazyku.


Anotácia

Uprostred zmätkov tridsaťročnej vojny privedie vnútorný hlas štrnásťročného žobráka Krabata do tajomného mlyna Na mokrine, pred ktorým ho všetci vystríhajú. Predstava ľahkého a príjemného života mládenca láka, no cena je nepredstaviteľne vysoká. Už čoskoro totiž Krabat odhaľuje tajomstvo mlyna – ocitol sa v čarodejníckej škole, kde sa dvanásť mlynárskych tovarišov učí čiernej mágii. Pred zlom môže Krabata zachrániť len bezpodmienečná lás­ka…

Krabat je majstrovské dielo o zdanlivej moci a skutočnej sile, o túžbe ovládať a tichej svojbytnosti, o vzopretí sa tlaku útočiacemu na morálku človeka vyrozprávané krásnym jazykom znamenitého rozprávača.

Román Otfrieda Preusslera, časovo zasadený do obdobia po konci tridsaťročnej vojny v polovici 17. storočia, čerpá námet zo starých lužickosrbských povestí, ktoré dielo formovali rovnako ako historické súvislosti a jazykové normy platné v čase jeho vzniku. Prvýkrát vyšiel v roku 1971.

Knihu Krabat si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 25. 10. 2024), pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy si môžete prečítať vo formáte PDF, ak kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Krabat
Žáner: fantasy, pre mládež
Autor: Otfried Preussler
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Preklad: Eva Budjačová
Počet strán: 248
Väzba: pevná so špeciálnou oriezkou
EAN: 9788055195766


O autorovi

Otfried Preussler (1923 – 2013), jeden z najznámejších a najúspešnejších nemeckých autorov, sám seba označoval za rozprávača. Napísal viac než tridsaťpäť kníh, dnes preložených do vyše päťdesiatich jazykov, za ktoré zožal množstvo ocenení a vyznamenaní. Celosvetový náklad jeho diel predstavuje približne päťdesiat miliónov výtlačkov.


dnes
Fandom SK - PR
Zdroj informácií