Pozvánka: SlavCon 2024 ovládnu bájne (po)tvory

Slavcon 2024
SlavCon 2023
SlavCon 2023 b

Počas víkendu 26. – 28. apríla sa v budove Fakulty architektúry a dizajnu na Námestí Slobody v Bratislave uskutoční už sedemnásty ročník festivalu SlavCon. Je určený všetkým fanúšikom fantasy, mytológie, literatúry, filmu, seriálov, hier, histórie, larpu a výtvarného umenia a prináša program plný prednášok, interaktívnych workshopov, súťaží a diskusií. Návštevníci sa dozvedia aj zaujímavosti zo sveta anime, sci-fi, či zahraničných seriálov.


Hlavnou hviezdou festivalu bude tento rok známy filmový sochár Brian Muir, tvorca masky Dartha Vadera, ktorý počas svojej úctyhodnej 48-ročnej kariéry vo filmovom priemysle pracoval na viac než 70 filmoch. Okrem neho sa môžu návštevníci tešiť aj na lekárku a spisovateľku Líviu Hlavačkovú, ktorá svojimi prednáškami na medicínske témy občas trochu poučí, občas trochu šokuje, ale vždy dobre pobaví, preto sa na ne mnohí pravidelne vracajú. Milovníkov filmov nepochybne poteší prítomnosť strihača trailerov, režiséra a filmového publicistu Petra Pavlíka, ktorý počas svojej prednášky o zvieracích hororoch predstaví rôznych zástupcov agresívnej fauny. Tí súťaživejší si budú môcť zmerať sily na jeho kvíze zameranom na komiksové filmy. Zabudnúť nesmieme ani na spisovateľku Janu Plauchovú, ktorá na festivale pokrstí svoju novú knihu vychádzajúcu vo vydavateľstve Artis Omnis.

Fanúšikov sveta Harryho Pottera určite poteší aj programová línia Víkend na Rokforte, kde si môžu na vlastnej koži vyskúšať, aké by to bolo na Rokforte. Po zatriedení do fakúlt môžu spolu so svojimi spolužiakmi plniť rôzne úlohy z predmetov ako transfigurácia, dejiny mágie či život a zvyky muklov, za ktoré budú získavať body do medzifakultnej súťaže. Víťazná fakulta na konci získa Fakultný pohár.

Počas festivalu môžu návštevníci navštíviť stánky vystavujúcich umelcov v Artist Alley, vyskúšať si spoločenské hry v herni, aj sa zblízka pokochať dravými vtákmi pred budovou. Účastníci literárnej súťaže si vypočujú verdikt poroty, bránice pošteklí stand-up vystúpenie a slávnostný galavečer spestrí orientálne tanečné vystúpenie skupiny Bhumika, vystúpenie burlesque tanečnice, a už neodmysliteľná ohňová šou.

Festival SlavCon sa prvýkrát konal v roku 2006 v priestoroch školy na Kvačalovej ulici pod taktovkou organizátorov zo Spoločenstva Tolkiena. Neskôr ešte v rámci Bratislavy niekoľkokrát zmenil miesto konania, počas pandémie prebehol aj v online podobe. Tento rok sa uskutoční druhý ročník v budove Fakulty architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity.


Viac podrobností zistíte na stránke festivalu SlavCon alebo na facebookovej stránke festivalu SlavCon.


Zdroj: SlavCon – marketing


18. apríla
Fandom SK - PR
Zdroj informácií