Predstavujeme – Neil Gaiman: Koralína

Koralína

Fanúšikovia magického sveta Neila Gaimana sa môžu tešiť zo slovenského prekladu známeho autorovho románu Koralína, ktorý v týchto dňoch vyšiel vo vydavateľstve Slovart.


Anotácia

Čo sa skrýva za veľkými vyrezávanými drevenými dverami v salóniku? Podľa Koralíninej mamy nič, iba stena, pôvodne vraj spájali ich byt s vedľajším. Keď však Koralína do tých dverí jedného nudného dňa vstúpi, na druhej strane nájde iný byt, napodiv presne taký istý ako ten ich (len lepší). Na prvý pohľad sa zdá, že všetko je úžasné. Jedlo je lepšie ako doma a škatuľa s hračkami je plná lietajúcich anjelikov a lebiek dinosaurov s cvakajúcimi zubami. No po chvíli sa ukáže, že tento druhý svet je v skutočnosti desivý. Druhá matka a druhý otec vyžadujú, aby zostala s nimi a stala sa ich malým dievčatkom. Chcú ju zmeniť a už nikdy nepustiť. Koralína bude musieť bojovať, aby sa mohla vrátiť do bežného života a zachránila nielen seba, ale aj svojich rodičov.


Knihu Koralína si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 16 % (zľava platí do 4. 10. 2024), pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážka z knihy sa zobrazí, keď kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Koralína (orig.: Coralina)
Žáner: fantasy
Autor: Neil Gaiman
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Preklad: Kristína Smolková
Počet strán: 208
Väzba: tvrdá
EAN 9788055665436


O autorovi

Neil Gaiman (1960) sa narodil v anglickom grófstve Hampshire, v rodine poľsko-židovského obchodníka. Debutoval knihou o popovej skupine Duran Duran, potom vydal biografiu Douglasa Adamsa. Neskôr začal spolupracovať s ilustrátorom Davom McKeanom a spoločne stvorili komiksovú minisériu Čierna orchidea (Black Orchid, 1988). Ako autor komiksových scenárov sa preslávil najmä sériou Sandman (vychádzala v rokoch 1989 až 1996), za ktorú dostal niekoľko významných ocenení, a v roku 1991 za ňu ako prvý dostal literárnu cenu za najlepšiu fantasy poviedku (World Fantasy Award). Gaiman je považovaný za tvorcu moderného komiksu, viacžánrových kníh pre všetky vekové kategórie, za jedného z desiatich žijúcich postmoderných autorov, ktorých tvorba zahŕňa prózu, poéziu, drámu, filmové scenáre, žurnalistiku a texty piesní. V súčasnosti žije neďaleko Minneapolisu v USA a ak práve nepíše, nečíta, nespí či neje, bloguje na svojej internetovej stránke www.neilgaiman.com.


1. októbra
Fandom SK - PR
Zdroj informácií