Prichádza Pohrobok - slovenská fantasy

Milovníci fantasy sa majú na čo tešiť. Tajomný svet úplne iný než ten náš. Žijú tu fantastické stvorenia – elfovia, trpaslíci, škrati, prameniace z mýtov a rozprávok, ale aj úplne vymyslené „bytosti“ a zvieratá. Svet, ktorý od nepamäti priťahuje státisíce nadšencov na celom svete. Čitatelia na Slovensku majú novú príležitosť ponoriť sa doň prostredníctvom pôvodného fantasy románu Štefana Konkola Pohrobok.

Rišo je vynikajúci žiak, ktorého v škole šikanujú. Doma si na ňom zasa vybíja zlosť krutý otčim. Niet divu, že chlapec by chcel žiť v paralelnom svete. Keď sa však doň dostane, ocitne sa v strede zápasu medzi dobrom a zlom. Podarí sa mu využiť svoje vedomosti človeka 21. storočia a poraziť armádu Temného pána Šajdána?

„Pokiaľ ide o Pohrobka, inšpiroval ma môj vlastný život. Bol som vynikajúcim žiakom a fyzicky slabším chlapcom. Brutálny otčim si na mne liečil komplexy… Svoje som si vytrpel. Vyriešil som to tak, že som sa stal karatistom. Ani sa nepýtajte, koľko zlomenín ma to stálo. Keď o pár sto rokov nájdu moju kostru, iste si povedia: Ten chlap musel byť riadny idiot. Furt len padal a lámal si kosti. Pri tom všetkom však zdôrazňujem, že Pohrobok nie je autobiografickým románom“, prezradil Štefan Konkol.

Štefan Konkol (1943). Po štúdiu stomatológie pracoval ako zubný lekár v Brezne. Roku 1969 emigroval a žil vo Veľkej Británii, v Austrálii a v Japonsku. Do rodnej vlasti sa vrátil v roku 1991. Literárne debutoval fantasy románom Operený had (1993, 1996), po ktorom nasledovala séria Miešanci (2000) a Miešanci, kláštor (2001), pri ktorej autorsky spolupracoval s Alexandrou Pavelkovou. Po rozdelení autorského dua vydal samostatne 3.b pokračovanie s názvom Miešanci, krvavá pyramída (2002).

Román Pohrobok vychádza na 264 stranách vo vydavateľstve IKAR.


12. júna 2008
Fandom SK - PR